13 August, 2008

KONVOKESYEN SARJANA



Assalamualaikum..

Dekat 9 bulan menanti, akhirnya saya dah pun selamat berkonvo (wisuda) pada 11hb Ogos yang lepas.. kali ni rasa excited tu tak adalah sgt mcm masa konvo 1st degree dulu, apalagi bila adik2 tak dapat ikut sekali memandangkan masing-masing sibuk dgn kuliah mereka. masa konvo 1st degree dulu, diorang lah yg wat meriah, bergambar sakan tak ingat dunia.. haha. kali ni, saya dan parent sahaja. kami dtg ke kl pada 9hb.. Mariam blanja kami makan western food di Serdang mlm tu.. ermm, mmg lah sedap maklum lah org celebrate kita kan, kekeke. pastu kami terus ke pj, umah nenek saya. pagi 10hb tu kami bertolak ke Bangi kerana saya dah berjanji dgn kwn2 sekelas untuk bergambar.. seronok dpt jumpa mizan & Loh, lama gak kami tak jumpa. kerana ada janji lain, loh tinggalkan kami lebih awal. tinggallah saya & mizan. kami ke Fakulti Undang-undang untuk bertemu En.Azrul dan kakitangan library yg lain utk mengucapkan tima kaseh krn byk membantu kami sepanjang pengajian kami disitu.. tak lupa, nak ucap tahniah kat en.azrul yg bakal melansungkan perkahwinannya hujung tahun ni.. malam tu mmg keletihan.. tanpa disangka ada surprise!!! family belah ayah wat party utk meraikan saya.. ni suma idea cousin saya lah, ana, che kak & aisyah.. patut lah hilang ptg tu, rupa2 nya gi cari kek & bunga utk saya. malam tu dgn didahului bacaan doa selamat, kami berpesta pizza & Thaifood.. pergghhh, kembung perut ni, hahaha.. tima kaseh byk lah yerr.. tiba lah hari2 yang tak brp dinanti kan.. seawal 6.00 pagi kami dah bertolak ke UKM, konon nya takut sesak lah. smpai tu terus solat subuh & bersiap utk konvo. saya pakai kebaya hijau kain songket, panas tu tok sah ckp lerr, meleleh peluh, haha. pas sarapan tu, kul 7.30, terus tunggu loh kat Lobi B, kat sini ada beza skit berbanding degree dulu. dulu, kami kena beratur pjg sebelum berarak masuk ke dlm dewan. tp kali ni, saya terus dibawa masuk ke Lobi utama dan beratur di sana, tak lah berpeluh.. bagi pelajar Sarjana Undang-undang umum, kami beratur di depan skali, diikuti Sarjana Undang-undang Perniagaan & Sarjana Harta Intelek. masa kat dalam dewan tu,
saya duk sebelah Loh, haha. hmm... majlis berjalan macam biasa jer. bezanya, bila tiba giliran kita amik skrol tu, nama kita disebut.. dah nak abis tu ada tunduk hormat plak utk parent, hehe.. rasa mcm kejap jer, kul 11.30 dah kuar.. ikhlas ckp lah, mood nak amik gambar tu mmg tak ada. amik pun sekadar nak wat kenangan jerr.. Satu hal lagi, saya rasa topi saya ngan loh hari tu mcm pelik, sbb mmg bukan saiz kami.. haha, nasib ler. hari tu gak saya pulang jubah, terus blk umah.. ntah bila lagi dapat berkunjung ke UKM pasni.. saya sayang kan UKM, sepanjang 5 tahun blajar, byk kenangan manis saya di sini. semuanya akan jadi kenangan yang terindah dalam hidup saya..

03 August, 2008

happy birthday to my bestfriend




di kesempatan ni, saya nak ucapkan selamat menyambut ulangtahun yang ke-26 buat teman tersayang, Nur Nisla Binti Abdul Latiff.. semoga panjang umur, muarah rezeki dan cepat2 bertemu jodoh.. InsyaAllah.. love u so much, nisla.. mmmuahh

RIANG RIA DI MAJLIS PERKAHWINAN INA~ZAIDEH