12 December, 2008

Tragedi Tanah Runtuh


Saya terkejut giler tgk berita tanah runtuh di kawasan Bukit Antarabangsa tu. Masa tu tgh syok tgk citer snake in the plane, tergerak plak nk bukak buletin 1.30 tu.. mengucap panjang tgk keadaan sekitar kwsn tu. 14 buah rumah habis musnah akibat gelungsuran tanah yang berlaku kat kwsn tu. Gambar2 ni saya ambil dr website2 lain.. Teringat saya pd tragedi rebahnya Highland Towers pada Disember 1993 dan Ukay Views beberapa tahun yang lalu. ehh, apa plak.. saya masih skolah rendah masa tu..

bagi saya, kejadian ni adalah ekoran kerakusan developer dan kelonggaran undang-undang. bila dah runtuh masa tulah duk tuding jari sana sini dan masa tulah masing2 tunjuk pandai nak gubal akta tu akta ni.. sat gi, lagi dua tiga bulan senyap lah isu ni..

Di kesempatan ini, saya nak ucapkan takziah atas pemergian empat orang mangsa yang terkorban dalam bencana tersebut. Sama-samalah kita berdoa agar Allah s.w.t. mencucurkan rahmat ke atas roh mereka. Semoga kejadian ni tak akan berulang lagi.


06 December, 2008

selamat pengantin baru..


assalammualaikumm..

wahh.. hari ni sabtu pertama, seronoknyer tak payah keje.. mana taknye, orang lain cuti setiap sabtu, ofis saya je yang gedik nak keje half day hari sabtu.. alasannye apa?? bos boring duk umah, tak tau nal pi mana.. so, kene bukak ofis!!

hari ni, hari berbahagia buat seorang sahabat saya, Sasha @ Azreen Binti Mohd Naspu dan pasangan nye sapa ntah saya tak ingat. sasha ni org batu pahat.. tp jodohnye nun jauh dari sarawak sana. Saya kenal sasha kat court, 1st time jumpa ehh.. ehh.. comey nyer dak ni, terus saya tegur. rupa2nya sama-sama chambering. dari situ kami bersahabat hingga lah long call pun sama2.. (yang kat tengah tu lah Sasha..)

buat sasha, selamat pengantin baru, maaflah kerana ada komitmen lain saya tak dpt nak dtg sama2 meraikan hari bahagia awak.. semoga berbahagia hingga ke akhir hayat.. tahniah.. :)