06 June, 2009

Bantu Nurul Ain pula..

Kali ni kita nak cerita tentang tentang adik Nurul Ain Nabilah, umur dia baru 11 tahun. Adik Nurul perlukan bantuan kewangan dalam lebih kurang RM20,000-00 kerana perlu menjalani pembedahan otot dengan segera bagi mengelakkan saraf di bahagian mukanya tidak berfungsi.

Kalau pembedahan tu tak dilakukan dengan segera, bahagian kanan muka adik Nurul akan cacat seumur hidup disebabkan sarafnya yang tidak dapat berfungsi itu. Selain pembedahan otot, adik Nurul nak wat pembedahan plastik untuk membetulkan kembali muka dia yang rosak dan nak hilangkan parut yang terdapat pada muka dia.

Kesian dia, mata pun dah semakin kabur sampai terpaksa pakai cermin mata untuk melindungi mata dia yang sentiasa terdedah kepada bahaya sebab tidak dapat berkelip dan menutup mata. Keluarga adi Nurul pun perlukan bantuan ni untuk beli alat bantuan pendengaran bagi memudahkan proses pembelajarannya dalam kelas sebab masalah pendengarannya itu memang tidak dapat dipulihkan lagi.

jadi kalau nak derma, kita leh derma melalui cek atas nama Tabung Kebajikan NSTP tulis nama penerima sumbangan kat belakang dan alamatkan ke Bahagian Kewangan/Unit kebajikan, The New Straits Times Press (M) Sdn Bhd, Balai Berita, 31 Jalan Riong, 59100 Kuala Lumpur.

Tolong tau.. semoga usaha kecil kita ni dapat meringankan beban keuarga adik Nurul, InsyaAllah.. :)

No comments:

Post a Comment