24 July, 2009

Jejaka Cemburuu..

Saya baca artikel ni kat Kosmo masa makan kat warung baru jap tadi.. ringkasnya, cubalah tengok ciri-ciri lelaki cemburu mengikut bulan kelahiran mereka.. hehehe..

1 Aquarius

Lelaki Aquarius biasanya akan menggunakan ayat-ayat yang sinis secara memerli untuk menunjukkan cemburunya. Jangan ingat mereka sedang bergurau. Apabila topik perbualannya hanya tertumpu pada seseorang lelaki sahaja, maka ternyatalah bahawa lelaki Aquarius sedang cemburu.

2 Pisces

Lelaki Pisces memiliki perasaan yang kuat cemburu. Kalau kekasihnya curang, mereka akan menjadi seperti wanita, mudah naik angin dan meraung-raung. Air matanya juga akan menenggelamkan kata-kata penjelasan anda.

3 Aries

Lelaki Aries mempunyai sifat diktator secara semula jadi. Selain suka memerintah, lelaki di bawah zodiak ini juga suka mengawal orang lain. Apabila berhadapan dengan musuh, mereka segera mengambil tindakan supaya musuh itu berundur daripada mengurat kekasihnya.

4 Taurus

Lelaki Taurus adalah lelaki yang peramah dan sangat jujur. Tetapi jangan ingat mereka tidak tahu cemburu.
Mereka tidak dapat menerima kekasih yang curang. Sekiranya mereka dapat tahu kekasihnya keluar makan malam dengan lelaki lain, buatlah persediaan untuk memberi penjelasan kepada mereka.

5 Gemini

Lelaki Gemini hanya menganggap cemburu itu sebagai satu permainan sahaja. Mereka bukan jenis yang tahu cemburu. Justeru, lelaki yang bernaung di bawah zodiak Gemini kurang memiliki perasaan cemburu berbanding dengan lelaki zodiak lain.

6 Cancer

Secara kebetulan lelaki Cancer terbalik dengan lelaki Gemini. Mereka tidak akan berjauhan dengan kekasih malah, selalu berhimpit dengan kekasih. Ini kerana, mereka mempunyai perasaan kekosongan dan juga perasaan tidak selamat.

7 Leo

Lelaki Leo sangat ego dan juga sangat tabah. Mereka tidak akan cemburu kerana perkara yang remeh-temeh.
Mereka tidak akan menyebabkan air muka mereka jatuh kerana cemburu. Walaupun kekasihnya telah melakukan perkara yang membuatkannya marah, namun mereka tetap akan mengekalkan perasaan yang tenang untuk berbincang dengan kekasihnya.

8 Virgo

Cemburu lelaki Virgo amat memeranjatkan. Cemburu telah menjadi perkara biasa dalam kehidupan lelaki Virgo. Walaupun mereka amat mencintai kekasih mereka, namun mereka tetap bergaduh besar dengan kekasih kerana cemburu.

9 Libra

Lelaki Libra mementingkan imejnya yang bertatatertib. Disebabkan cemburu akan menjejaskan imej, mereka rela mengenepikan perasaan cemburu demi mengekalkan penampilan yang baik. (ye ke?? tak caya, ahakks.. :P)

10 Scorpio

Semakin mendalam cinta lelaki Scorpio terhadap kekasih, semakin kuat cemburu mereka. Inilah yang boleh menggambarkan lelaki Scorpio. Mereka menghormati dan mencintai sepenuh perasaan terhadap kekasih. (wahhh.. romantiknyerr )

11 Sagitarius

Lelaki Sagitarius juga boleh cemburu. Namun, cemburunya datang dengan cepat dan pergi juga dengan cepat. Mereka selalunya cemburu sebelum mengenal pasti perkara sebenarnya. Apabila mengetahui hal sebenarnya cemburu akan mulai reda.

12 Capricorn

Lelaki Capricorn mempunyai sikap yang pesimistik atau mudah putus harap. Dia merasa rendah diri dalam kehidupan. Apabila mereka berasa cemburu, mereka tidak akan menunjukkan pada kekasih. Sebaliknya, lelaki Capricorn akan menunjukkan perasaan ketidakpuasan hati dengan menyibukkan diri melakukan aktiviti seperti sukan atau kerja.

3 comments:

 1. Ibnu ZatussalasilJuly 24, 2009 at 3:22 PM

  Naper tak cayer laks??? Tp bee tak termasuk dlm mn2 satu pun spt yg dnyatakan di atas, hehehe. Sbb bee yg plg best... Tul tak cik strawberry???

  ReplyDelete
 2. cik strawberry tak pastilah.. yang kita tahu bf kita mmg cemburu kadang tak bertempat.. haha.. :P

  ReplyDelete
 3. Bla bf cemburu Puspawangi bw sepinggan laksa taruh otak udang banyak-banyak GERENTI dia cool !!!! Klu tak cool jugak siram otak udang atas kapala bf Puspawangi tu...
  Mua...ha...ha.....

  ReplyDelete