17 September, 2013

JUBAH PRINCESS~SANGAT GOJESS


ASSALAMUALAIKUM SEMUA..


JEMPUT CUCI MATA JUBAH PRINCESS TERBARU DARI ZULLIAH SHOPPE.



Material: Denim Korea
Harga: RM150 (free postage SM, tambah RM5/SS)

Warna: Blue | Yellow/Gold | Maroon 

Ukuran:

36 ~ bahu-15 , dada-34 , labuh baju-57.5 , pinggang-16 , punggung-20
38 ~ bahu-15.5 , dada-36 , labuh baju-58 , pinggang-17 , punggung-21
40 ~ bahu-16.5 , dada-38 , labuh baju-58 , pinggang-18 , punggung-22
42 ~ bahu-17 , dada-40 , labuh baju-58 , pinggang-19 , punggung-23
44 ~ bahu-18 , dada-42 , labuh baju-58 , pinggang-20 , punggung-24
46 ~ bahu-18.5 , dada-45 , labuh baju-58 , pinggang-22 , punggung-25
48 ~ bahu-19.5 , dada-47 , labuh baju-58 , pinggang-23 , punggung-26
















CEPAT DAPATKAN SEBELUM KEHABISAN STOK..

PM SAYA DI FACEBOOK UNTUK PEMBELIAN..

LOVE YA!! :) 

KURUNG FISH TAIL II~ TERBARU!!



ASSALAMUALAIKUM.. 


JOM CUCI MATA DENGAN PRODUK TERBARU ZULLIAH SHOPPE..


Kurung Fishtail drpd lycra Korea, gabungan warna yg menarik & ceria..
Fabric sejuk & lembut.

Anda pasti tertawan !
HARGA RM150 SAHAJA..
MEMANG BERBALOI..


PM SAYA DI FACEBOOK UNTUK ORDER.. :)















UNTUK UKURAN/SAIZ BOLEH LIHAT CARTA DI BAWAH..


KURUNG FISH TAIL~ TERBARU!!



ASSALAMUALAIKUM PEMBACA BLOG YANG DIKASIHI..


INGIN NAMPAK AYU?? INGIN DILIHAT MENAWAN DAN SOPANN??


JEMPUT CUCI MATA DRESS TERBARU DI BAWAKAN OLEH ONLINE SHOP SAYA, ZULLIAH SHOPPE..


HARGA RM150.. 
MEMANG BERBALOI!!

 MATERIAL: DENIM KOREA

JIKA BERMINAT, BOLEH PM SAYA DI FACEBOOK.. 

ANDA PASTI MENAWAN JIKA MENGGAYAKAN KURUNG FISH TAIL INI!












UNTUK UKURAN/SAIZ BAJU BOLEH LIHAT DI SINI.. :)


15 August, 2013

RAHSIA KULIT HALUS GEBU: VIRGIN COCONUT OIL

KULIT KUSAM TAK BERMAYA???

KULIT BERMINYAK PENUH JERAWAT??

TONA KULIT TAK SEKATA???

INGINKAN WAJAH CERAH, HALUS DAN GEBU????

JOM BACA INFO VIRGIN COCONUT OIL...


Assalamualaikum semua..

Hari ni saya nak kongsikan satu produk hebat yang dah ada dalam pasaran..

VIRGIN COCONUT OIL CATALYST

Saya bukan sahaja agen Catalyst malah saya juga pengguna tegar VCO ni.. Meh saya kongsikan apa itu VCO..







VCO ni istilah dalam Bahasa Melayunya minyak kelapa dara. Kelebihan VCO atau minyak kelapa dara keluaran Catalyst ialah ianya menggunakan 100% bahan semulajadi.

 Memang bagus sebagai supplement tambahan untuk terutamanya untuk kulit kita.Pengambilan VCO secara umunya dapat mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, dan tona kulit tak sekata.

VCO gak dapat menyeimbangkan hormon dalam badan, mencegah penyakit seperti deman, selsema, batuk dan boleh mengawal masalah selera makan yang terlalu tinggi atau tidak selera makan mengikut kadar metabolisme badan individu.

Antara kebaikan  VCO yang dirasai oleh penggunanya;-


  •         Menghilangkan parut jerawat dan stretchmark bagi pada perut wanita yang hamil.
  •         Masalah kulit berjerawat, berminyak, dan kering berkurangan.
  •         Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
  •         Jerawat cepat kecut dan susu
  •         Mengurangkan keguguran rambut.
  •         Rambut lebih sihat dan bermaya
  •         Mengembalikan berat badan yang ideal dengan meningkatkan atau menurunkan berat badan
  •         Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  •         Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
  •         Melindungi tubuh daripada kanser.
  •         Sistem penghadaman lebih baik
  •         Melawaskan masalah buang air besar & sembelit
  •         Batuk dan selsema cepat hilang dengan menguatkan sistem imun tubuh
  •         Mengurangkan masalah tidur berdengkur
  •         Mengurangkan senggugut
  •         Kesuburan lelaki dan perempuan
  •         Kitaran haid lebih teratur

Anda ada masalah seperti kat atas ni??? 

saya syorkan anda cuba VCO..


 

Saya berani sharing kat blog ni selepas penambilan teratur selama 3 bulan.. Satu hari saya makan 2 kali pagi dan petang, satu biji setiap pengambilan.. Alhamdulilah, sedikit demi sedikit perubahan telah saya rasai dan bukan saya syok sendiri, family dan rakan-rakan terdekat mula bertanya perubahan kulit saya.

Mula-mula suami saya.. dia kata pori-pori muka saya dah makin kecil... suami juga ada perasan saya dah tak berguling menahan period pain.. syukur, masalah senggugut saya pulih.

Pastu masa saya balik kampung, mak ada tanya jugak.. "Ko pakai bedak apa, nampak licin muka??"

Adik perempuan saya pun tanya.. "Kakti ko makan apa?? kulit ko makin putih, x de jerawat"

Tak nak syok sendiri saya selak kain, tengok bekas-bekas kudis kat kaki saya.. TQ Allah, bekas-bekas kudis saya masih ada tapi semakin pudar.. 

Dekat ofis pun sama, kawan-kawan kata kulit saya makin bersih.. bila saya cakap saya makan VCO, terus mereka order dari saya..

Dari situ, saya percaya dengan Izin Allah VCO serasi dengan diri saya dan membantu mencantikkan kulit saya.. Alhamdullilah..  

Saya akan kongsi banyak lagi manfaat VCO dalam post-post akan datang.. nantikan.. :)

Sapa-sapa nak cuba VCO atau nak info lanjut, 
boleh pm saya di facebook..

13 August, 2013

KEK KAHWIN DAN KEK PERTUNANGAN MURAH DAN SEDAPPP!!



NAK KEK KAHWIN YANG CANTIK TAPI TAKDE BUDGET???

NAK KEK PERTUNANGAN YANG MURAH TAPI SODAPPP???

ZULLIAH BAKERY ADA PENYELESAIANNYA.. 


Assalamualaikum dan selamat pagi semua...


Dengan rasa bangganya saya memperkenalkan produk Zulliah Bakery kepada anda semua.. Zulliah Bakery ni adalah milik ibu saya yang beroperasi sepenuhnya di rumah kami..


Jadi anda tak perlu risau soal kualiti dan kebersihan dijamin adalah yang terbaik!!


Jom kita cuci mata tengok kek perkahwinan dan kek pertunangan hasil tangan ibu saya, Puan Zulliah Alwee..





CUP CAKES


 



 KEK UNTUK MEJA MAKAN BERDAMAI





KEK HANTARAN



KEK PERKAHWINAN




 KEK PERTUNANGAN




 CUP CAKES UNTUK HANTARAN




 CUP CAKES UNTUK HANTARAN





 KEK PERKAHWINAN MENGGUNAKAN FONDANT AISING





 KEK PERTUNANGAN



Saya akan upload lagi gambar-gambar kek.. tunggu!!!!!

Anda pun boleh request design kek mengikut citarasa dan impian anda, cakap saja Mak Kiah akan buatkan mengikut budget anda...


BERMINAT???? SILA PM SAYA DI FACEBOOK.. :)

11 August, 2013

Riang Ria Aidilfitri 2013


Assalamualaikum semua.. 

Sekejap saja kita da berada di hari keempat dalam bulan Syawal kann.. 

Dah beraya ke mana je?? 

Raya kali ni saya tak berapa sihat perut ni meragam je.. huhuhu

tapi tu suma tak menghalang saya untuk bergambar di pagi raya.. yeayy!



Nilah org kata rezeki Syawal, wpun dah dewasa.. dah bekerja pun saya masih dapat duit raya.. pecaya tak?? I'm a Money Magnet, muahaha..





Ni gambar ibu dan adik bongsu saya.. sama tak muka kami?? hihihi




Bersama tok tersayang.. Datin Hajah Zainun.. semoga tok panjang umur dapat beraya bersama pd tahun akan datang.. love you, atok... 



07 August, 2013

Puyuh Masak Lemak Cili Api





Yeayy.. sempena Hari Raya ni saya nak berkongsi resepi Puyuh Masak Lemak yang mudah untuk disediakan kalau tetamu datang ke rumah kita..


Tak payah leceh-leceh, bahan pun mudah dan murah.. yang penting gerenti sodappp!! 




Bahan-bahan


10 ekor burung puyuh – saya belah dua
cili api 20 ulas, ditumbuk
serai 1 batang, diketuk
asam keping 1 keping
1 inci kunyit  hidup, ditumbuk
Santan (1 biji kelapa) – saya guna santan kotak jenama KARA
2 biji kentang, dibelah empat
Daun limau purut - disiat


Cara-cara


  1. Tumbuk cili api dengan kunyit.
  2. Masukkan semua bahan tumbuk tadi tu ke dalam periuk sekali dengan puyuh. Tambah sedikit air dan renihkan dengan api kecil sehingga semua bahan mesra dan air daging puyuh keluar.
  3. Setelah air agak kering, masukkan santan dan kacau sekali-sekala atas api sederhana.
  4. Ketuk serai dan masuk kan ke dalam periuk. Masukkan asam keping, dan daun limau purut.
  5. Last skali saya masukkan kentang.
  6. Masak sampai kentang empuk dan kuah jadi pekat.


Yummyyy!! Mudahkan?? Selamat Mencuba.. :)

Salam Aidilfitri


Assalamualaikum buat semua pembaca blog Siti Ariffin..


Rasa macam baru semalam saja kan kita memulakan ibadah puasa kita.. Pejam celik Ramadhan dah tiba ke penghujungnya.. Syawal pula menjelma.. 


Syukur Alhamdulilah saya masih diberikesempatan untuk menemui Ramadhan pada tahun ini. Syukur juga saya panjatkan pada Allah kerana ibadah puasa saya tahun ni tidak diduga dengan penyakit gastrik kronik saya.. 





Macam mana dengan persiapan korang?? Untuk saya tahun ni saya memilih untuk lebih bersederhana berbanding tahun-tahun lepas.. bukan apa, saya tak bercuti panjang pun.. see, sekarang pun saya masih berada di ofis menyiapakan kerja-kerja yang masih berbaki.. bila sangap je tangan ni mula lah gataii nak menaip.. hihihi..


 



Sempena kedatangan Syawal yang Mulia ini, saya ingin menyusun sepuluh jari memohon keampunan kepada semua orang di atas kesilapan tutur kata saya, tingkah laku saya.. Maafkan lah saya, sesungguhnya yang buruk itu dari saya sendiri dan yang baik itu dari Allah sw.t.. Saya hanyalah hambaNya yang tak pernah lari dari membuat kesilapan.. 


Semoga Syawal tahun ini membawa seribu makna.. seribu kebahagiaan buat kita semua.. sambutlah Syawal ini dengan penuh keinsafan dan kegembiraan yea.. Jangan kita lupa pada yang dalam kesusahan.. Kepada ahli keluarga yang telah meninggalkan kita, kirimkan lah doa buat mereka agar mereka menemui kesejahteraan di alam sana, InsyaAllah.. Semoga kita terus diberi kesempatan untuk bertemu Ramadhan akan datang.. :)




SELAMAT HARI RAYA & MAAF ZAHIR BATIN..

Jurnal Inspirasi Diri



A lovely gift from my Best Friend Forever, Siti Nor Aishah Mohd Huri.. thanks dear

Aisha hadiahkan buku ni semasa kami sama-sama menyertai Seminar Minda Magent Rezeki dan Seminar FB Genius..

13 July, 2013

NAK KEMBALIKAN DARA?? KEMBALI PERAWAN PERSIS MALAM PERTAMA???




Imagine la.. 'repair dara' tanpa kesakitan, tanpa suntikan, tanpa makan ubat ntah apa2 rasa, tanpa kesulitan dan buat sendiri tanpa bagi org lain sentuh kita ‘punyer’ dgn harga TERSAAAAANGAT MURAH!! WOW! Ajaib!



KEISTIMEWAAN BIO EVER


Krim Bio Ever ni 100% dr herba iaitu ekstrak (SPF++) pegaga, daun kaduk, pitera beras, soya bean, aloe vera & ginseng. Di adun dgn cream nano, so sgt halus dan sgt2 cepat meresap dlm salur darah... ia akan membawa kebaikan2 ekstrak herba2 tadi bersama2 ngan oksigen (perjalanan darah yg lancar bermakna oksigen juga bnyk di bawa bersama) So sel2 kita akan di 'induce' dgn kebaikan ekstrak herba2 tu & juga oksigen. Bila sel2 kita bnyk oksigen dan cukup nutrien, ia ' terpaksa' jadi sihat & segar. Dah ‘sihat’ & ‘segar’ tu yg jd ‘RAPAT’ & ‘KETAT’ ‘TERANGKAT”!


FUHHHH…PERASAAN SEPANTAS KILAT!!!5 MINIT SELEPAS SAPUAN AJAIB BIO EVER!


Dulu nak menyendeng suami..buat DERK je kan..hm..xkan nak berterusan macam tu..penangan BIO EVER, ‘secolet’ je..suami tak tertahan nak goda isteri plak kan??Sudah..org pompuan..nak jual MAHAL tak payah dah.. ‘ikat’ haty suami sungguh2 sebelum org lain TAMBAT!

Meh nak share sikit..apa yang wanita2 perawan ni cakap selepas MALAM PERTAMA guna Bio Ever Nano Cream!>>

>>Pn. Ema Diana (27 Thn)- Yer sgt2 berbaloi!!. Bkn senang nk jd perawan bila dh berank 2 kawen dh nk masuk thn ke 9 en hubby syg mcm br smlm nikah! Huhu rugi klu x cuba!!

>>Pn.Azura Nor (44 Thn) -'repair' dgn mudah dan berkesan!!tak pyh labur beribu utk buat di klinik pakar!Bio Ever 1 sapuan jer!berbaloi2..

>>Pn. Norzizah (46 Thn)-Husband kta rasa lain & luar biasa!!yelah..dah beranak 7..suami rasa mcm anak Dara!

>>Pn. Siti ( 31 Thn)- Bio Ever, pengikat kasih suami! dah cuba baru tahu! cantik luar dan dalam!! Sekarang ni suami kerja jauh mana pun usaha balik awal! Tak macam dulu2..kena call baru berkejar balik!

>>Pn. Badariah (50 Thn)- Dah Monopaus pun kembali perawan! Syukur..mmg kembali perawan macam muda2 dulu! Tak sakit..rasa enjoy jer..Pakcik pun suka! Macam tak percaya satu sapuan tepat jer!

ORDER NOW!!
Harga pasaran RM220 
(Tidak termasuk kos pos)